Boldog névnapot

Családunkban hagyomány, hogy néhány jeles napot közösen megünneplünk. Ezek a születésnapok, karácsonyok, névnapok. Több oka is van, hogy szeretem ezeket az ünnepeket.

Szeretem, mert ilyenkor összegyűlik a család apraja nagyja, ami egyébként lehetetlenség, mert mindenki rohan a saját dolga után.

Van, aki dolgozik, és a munkája miatt szinte elérhetetlen az év többi napjaiban. Vannak, akik középiskolai, illetve főiskolai, egyetemi tanulmányaikat folytatják, ami szintén folyamatos elfoglaltságot jelent számukra. Ha ezeken az ünnepnapokon nem tudnánk találkozni, szinte semmit nem tudnánk családtagjainkról.

Szeretem, mert ilyenkor szakítunk időt a beszélgetésekre, melyekre nagy szükség van, hiszen a családon belüli segítségnyújtás szükség esetén csak ezek után a mélyre ható beszélgetések után következhet.

Mivel családtagjaink nehezen elérhetők, igen nehéz közösen dönteni abban, hogy mi a legalkalmasabb ajándék az ünnepelt számára. Ráadásul már hagyomány családunkban az, hogy szeretjük az ajándékokat gondosan kiválasztani, hogy a megajándékozottnak meglepetést okozzunk, és örüljön is az ajándéknak. Igyekszünk úgy kiválasztani az ajándékot, hogy az utaljon valamilyen formában egy közös emlékre, esetleg együtt töltött pillanatra, együttlétre.

Az interneten való kapcsolattartás megkönnyíti ezt a folyamatot, ugyanis a közösségi oldalakon meg tudjuk osztani egymással gondolatainkat, ötleteinket. Legutoljára nagymamának kerestünk ajándékot névnapjára. Nem könnyű kitalálni, minek örül a nagymama igazán. Hosszú napokon keresztül gondolkodtuk, törtük a fejünket. mit válasszunk, mi legyen a névnapi meglepetés. Kutattunk az internetes oldalakon is ajándékot keresve. Így jutottunk arra a gondolatra, hogy egy vászonképek legyen a névnapi meglepetés Tihanyról. Úgy véltük, hogy a nagymama örülni fog, mivel már többször kirándultunk közösen a félszigeten. Kellemes és boldog pillanatok kötődnek Tihanyhoz az egész családnak.