A kislányom legnagyobb csínye

Bizonyára mindenki számára elképzelhető az érzés, amikor egy gyermek érkezik a családba, és persze sokan át is élték már ezt a fantasztikus élményt. A változás már akkor bekövetkezik, amikor még csak a gyermekáldás híre érkezik meg, és nem csak a saját család esetében, hanem bizony akkor is, hogy ha a rokonság bármely más családjáról van szó. Az élet már valóban nem lesz a régi vagy a megszokott, hogy ha egy kisgyermek érkezik a családba, egyaránt visszafordíthatatlan változások állnak be mind az anyuka mind az apuka életébe, nem csak a családi szerep, hanem az egyéni értékek és érzések viszonylatában is. Totál más dolgok fogják foglalkoztatni az embert, más vágyak kerülnek előtérbe és más problémák kerülnek a felszínre. Bár azt kell mondjam, mi szerencsések vagyunk, hiszen a mi gyermekünk nem nevezhető rossznak, leginkább játékos és eleven, de mi sem maradunk ki ezekből az érzésekből. Sokszor ugyanis ő is hihetetlen módon ellenkezik és feszegeti a határokat, mert hát ő is kíváncsi, mint minden más gyermek, próbálgatja, hogy meddig mehet el, azonban hihetetlen nagy rosszaságokat hála a jó égnek mégsem csinál.

Egyetlen egy esetben volt egy nagyobb csínytevése, amikor is a férjem munkahelyi telefonját eldugta, és hideg-meleg játékot akart játszani az apjával, aki gondolta majd nevetgélve megkeresi azt és mindenki megy tovább a maga útjára. Igen ám, de a telefont sajnos egy olyan helyre jetette el, ahol a kijelző sérülését már csak egy profi telefon szervíz tudta megoldani. Szerencsére az androidszerviz.hu csapata rég jól bevált segítőink, így tudtuk, hogy ebben az esetben is nagyon profin és extra gyorsasággal tudnak majd rajtunk segíteni, ezért nem igazán estünk kétségbe, de a kislányunknak mindenesetre éreznie kellett, hogy ilyet nem szabad csinálnia, mert munkahelyi telefon pótolhatatlan adatokat és információkat tartalmaz, nem szabad még csak a legkisebb esélyét sem megadni, hogy az ember elveszítse őket.

Persze mi sem lehetünk ennyire biztosak a dolgunkban, hogy nem csinálunk ezekről az adatokról biztonsági mentést. Ezt természetesen nekünk is meg kell tanulni.  Muszáj, hogy legyen egy olyan másolat mindannyiunk telefonjáról, ami pótolja a meghibásodott készüléket és az azon lévő adathalmazt is. Ma már mi is teljesen máshogy állunk tehát ehhez a témakörhöz, így pedig azt mondhatom, hogy nem csak a lányom tanult az esetből, hanem bizony mi szülők is.